econt
обади се по SKYPE

Ангренажни комплекти INA с ролки и ремъци

Ангренажни комплекти INA, CONTITECH, GATES, DAYCO с обтяжни и паразитни ролки и ремъци

В двигателите с ангренажен ремък най-често като първоначален монтаж се използват ролките на INA и ремъците на CONTITECH, GATES и DAYCO. Понеже INA не произвежда ремъци, в ангренажните си комплекти си слага ремъци с OEM-качество - предимно CONTITECH и GATES. В комплектите на производители на ангренажни ремъци като CONTITECH, DAYCO, ROULOUNDS и се слагат ролки и обтегачи за ангренажен ремък на INA и LITENS - Canada. Ролките GMB се използват най-често в азиатски автомобили.
Всеки автомобилен производител предписва пробег, след който ангренажният ремък трябва да се смени заедно с ролките и водната помпа. Периодично може да се проверява състоянието му, а след изминатите километри директно е добре да се постави нов. Скъсаният ангренажен ремък поврежда сериозно двигателя. Най-често някой от клапаните влиза в буталото и блокира мотора, чийто ремонт изисква сериозни разходи.

Ангренажни комплекти с ролки и ремъци INAАнгренажни комплекти с ролки и ремъци GATESАнгренажни комплекти с ролки и ремъци DAYCO

Ангренажни ремъци Gates, Contitech, Dayco
Ангренажен ремък GATESАнгренажен ремък CONTIАнгренажен ремък DAYCO

Обтяжни и паразитни ролки INA, Dayco, GMB
Обтяжни и паразитни ролки INAОбтяжни и паразитни ролки DAYCOОбтяжни и паразитни ролки GMB